Wednesday, March 25, 2015

Banner pibg

28.3 nanti mesyuarat agong pibg sekolah CM akan diadakan. Nampaknya CM masih mengekalkan jawatan sebagai ajk lg utk tempoh 2 tahun lg. Adoiii. Lepastukan CM pegi tya GB kenapa la lantik saya lagi. GB jawab ala ajak jer, bukan kau dtg pun hahahaa sambil dia gelak. Amboii baru sekali jer tak dtg. Huhu. GB seloroh je tu. Dia ckp sebab senang nak mtk sumbangan sebab CM ni S/U Koko. Emm yelah tukan. Jadi utk mesyuarat agong kali ke 13 ni CM ditugaskan untuk membuat banner. So nilah hasilnya. Ada kawan cm ckp mcm banner pbsm hahahah.... x perasan plak.:)

Banner tangga

Alhamdulillah. Akhirnya projek menampal kata2 hikmah ditangga akhirnya siap juga. Rasa nak patah pinggang2. Hahaha. Apa2 pun sangat2 berpuas hati kerana projek ini telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya.

Thursday, March 19, 2015

Fail PPB







Fail ppb ni CM jumpa kat blog sape entah, lupa dah. Mohon izin yer yer jika tuan dia terbaca. So CM just nak share kat kawan2 yang cover dan bahagian dalm. Jadi kalau nak save klik jer gambar tu tekan mouse kanan pahtu save image as. semoga bermanfaat.

Wednesday, March 18, 2015

Projek Keceriaan tangga sekolah

Lagi satu projek keceriaan sekolah yang CM akan laksanakan nanti ialah projek keceriaan tangga sekolah. Tangga2 sekolah CM akan tampal kata2 hikmah untuk memberi inspirasi dan motivasi kepada warga sekolah. Projek ini adalah projek Panitia Pendidikan Sivik dan kewarganegaraan dengan kerjasama Jawatankuasa Keceriaan dan Kebersihan Sekolah. Semoga dipermudahkan nanti.

Galeri Sejarah

Tahun ni tahun bekerja!. Itulah motto CM tahun ni. Banyak program yang dirancang dan dalam proses melaksanakannya. huhu harap2 semua perancangan berjalan dengan lancar nanti. salah satu projek besar nanti ialah mewujudkan galeri sejarah di sekolah. Kertas kerja dah di buat dan telah diluluskan oleh guru besar. Dapat la sedikit peruntukan. So CM akan bergerak nanti sikit2. Harap2 dipermudahkan nanti insyaalah.

Family Day Arjunasukma Family

Pada 18-19 April nanti akademi arjunasukma menganjurkan hari family day. Jadi CM pun ditugaskan untuk design poster family day. Rasa cam best jerkn pergi kat air terjun mandi ramai2, baka2 ayam buat aktiviti sama. Lama dah tak buat aktiviti macam ni. Kebetulan 19 april nanti adalah hari sukan sekolah. So CM mungkin pergi 18 hb jer. mandi2 lepas tu balik,,. hahaha. tak best lak rasa kalau tak tidur sana. Tengoklah macam mana nanti.

Tuesday, March 17, 2015

Pertandingan pantun sekolah rendah

Kali ini sekolah CM dilantik menjadi tuan rumah untuk pertandingan pantun  peringkat awal. Jadi macam biasa la CM kena design banner pantun. Hasilnya macam ni lah banner pantunnya. Mula2 CM buat warna merah, tapi background kat dewan warna merah jugak so CM tukar kepada warna hijau supaya banner ni nanti nampak lebih menyerlah di atas pentas. Ok x kawan2? Hehee

Kerja part time

Kerja part time? Part time la kononnya hahaa..sedikit ilmu dan kebolehan yang CM perolehi telah membuka pintu rezeki kepada CM. Walaupun banyak keluar dari masuk itu x kisah yang penting ilmu yang ada ni telah dapat sedikit sebanyak membantu kawan2 kat sekolah. Huhu. Ni antara contoh design jadual waktu, carta organisasi, label papan kenyataan yang CM buat untuk cikgu kelas tampal kat kelas. Ada jugak yang CM ambik dari blog orang lain lps tu CM edit sikit2. Mohon diizin yer. Alhamdulillah, bukan upah yang CM utamakan, cukupla sekadar menghargai hasil kerja CM ni dengan ucapan terima kasih. Sape2 nak tempah boleh la yer bagitau CM. :)

Banner masuk sekolah

Ini adalah bentuk banner yang sama tapi sekolah yang berbeza. Hehehe. Mula2 CM buat untuk sekolah CM, lps tu nak dijadikan cerita PK HEM dari sekolah lain ternampak banner kat depan sekolah CM tu. Jadi dia pun sangat tertarik dengan banner yang di buat oleh CM tu. So PK HEM tu pun mtk la tlg CM design utk sekolah dia. Bezanya kartun tu hahaha. Yang lain sama jer.

Perasaan benci

Pernahkah anda semua merasai perasaan benci kat seseorang? Mesti pernahkan? Sama jugak dengan CM pun pernah mengalami perasaan benci kat seseorang. Hahaha. Tak baikkan. CM nak cerita sikit perasaan benci kat seseorang ni mcm mana. Bila kita rasa x suka dengan seseorangkn, kita dengar nama dia pun dah meluatkn. Tu belum lagi tengok muka. Rasa nk ludah jer atas mukakan. Macam tu la bila rasa benci kat seseorang. Tapikan tak baik benci kat orang. Sentiasa la berfikiran positif yer. Cukup la sekadar tidak suka jangan la sampai mebencikan, betul tak? Satu lagi yabg CM nak kongsikan ialah apabila kita buat atau lakukan sesuatu biarlah tetap pendirian jangan seperti lalang. Apa yang kita ucap biarlah lahir dari hati yang ikhlas. Tu jelah cerita malam ini... 

Monday, March 16, 2015

Sakitnya Tuh Disini

Lagu yang tengah meletop sekarang ni kat corong2 radio. cewahhhh. CM pun x terlepas kena penangan lagu ni. tambah2 bila kita rasa sakit hatikan, tapi bila dengar lagu ni rasa macam puas hati jer hahaha..apa pun layan jer lagu ni sedap. tidak bermaksud apa pun. yang penting hidup mesti enjoy...
http://i.ytimg.com/vi/ensC2pLzG7k/hqdefault.jpg

Wednesday, March 11, 2015

Contoh Kertas Kerja Program Sekolah




  1. Kertas Kerja Program Pemantapan Disiplin
  2. Kertas Cadangan Seminar Motivasi PMR/SPM
  3. Kertas Cadangan Program Kecemerlangan PMR/SPM
  4. Kertas Kerja Perkhemahan Perdana
  5. Kertas Kerja Cadangan Lawatan Sambil Belajar
  6. Kertas Kerja Keceriaan Kelas
  7. Kertas Kerja Kem Jati Diri (Pelajar Berisiko)
  8. Kertas Kerja Program Peningkatan Akademik
  9. Kertas Kerja Bulan Sains dan Matematik
  10. Kertas Kerja Kelas Tambahan Sabtu
  11. Kertas Kerja Kursus Kepimpinan Kokurikulum
  12. Kertas Kerja LADAP
  13. Kertas Cadangan Jogathon 2
  14. Kertas Cadangan Minggu Anti-Dadah
  15. Kertas Cadangan PIBG
  16. Kertas Cadangan Program Minggu Anti Dadah
  17. Kertas Cadangan Sambutan Hari Raya
  18. Kertas Kerja Kejohanan Sukan Tahunan
  19. Kertas Kerja Kawad Kaki KRS
  20. Kertas Kerja Minggu Anti Denggi
  21. Kertas Kerja Mural
  22. Kertas Kerja Restu Ilmu SPM
  23. Kertas Kerja 1Murid 1Sukan
  24. Kertas Kerja 1Kelas 1Tandas
  25. Kertas Kerja Aktiviti Melukis Poster
  26. Kertas Kerja Amali Sembelihan Binatang
  27. Kertas Kerja Beli Sijil
  28. Kertas Kerja Bengkel Mewarna
  29. Kertas Kerja Bulan Disiplin
  30. Kertas Kerja Bulan Kemerdekaan
  31. Kertas Kerja Ceramah Kesihatan
  32. Kertas Kerja Gotong-Royong
  33. Kertas Kerja Hari Guru
  34. Kertas Kerja Instruksional ke Arah Transformasi Sekolah
  35. Kertas Kerja Jogathon
  36. Kertas Kerja Keceriaan Kantin
  37. Kertas Kerja Kelas Bimbingan Berfokus
  38. Kertas Kerja Kem Pemantapan Sahsiah Murid
  39. Kertas Kerja Kempen Ponteng Sifar
  40. Kertas Kerja Kolokium Pendidikan
  41. Kertas Kerja Kursus Kepimpinan Pengawas
  42. Kertas Kerja LADAP 2
  43. Kertas Kerja Latihan Dalaman
  44. Kertas Kerja Latihan Kebakaran 1
  45. Kertas Kerja Latihan Kebakaran 2
  46. Kertas Kerja Latihan Kebakaran 3
  47. Kertas Kerja Lawatan Sambil Belajar ke Melaka
  48. Kertas Kerja Majlis Mohon Restu
  49. Kertas Kerja Majlis Perpisahan
  50. Kertas Kerja Menaik Taraf Bilik Seni
  51. Kertas Kerja Minggu Anti Dadah 
  52. Kertas Kerja Minggu Disiplin
  53. Kertas Kerja Mohon Restu
  54. Kertas Kerja Motivasi Pelajar
  55. Kertas Kerja Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang
  56. Kertas Kerja Pengurusan Jenazah
  57. Kertas Kerja Penyelenggaraan Sekolah
  58. Kertas Kerja Penyembelihan Ayam
  59. Kertas Kerja Perkhemahan Perdana 2013
  60. Kertas Kerja Perkhemahan
  61. Kertas Kerja Persaraan Guru
  62. Kertas Kerja Pertandingan Kebersihan dan Keceriaan Kelas
  63. Kertas Kerja Pondok Bacaan
  64. Kertas Kerja Program Akademik
  65. Kertas Kerja Program Kecemerlangan Akademik 2011
  66. Kertas Kerja Program Kecemerlangan Akademik 2012
  67. Kertas Kerja Program Khidmat Masyarakat
  68. Kertas Kerja Program Lonjakan Prestasi Akademik
  69. Kertas Kerja Program Menaik Gred Kantin
  70. Kertas Kerja Program Peningkatan Akademik Panitia KHB
  71. Kertas Kerja Projek Pembangunan Kemudahan Sekolah
  72. Kertas Kerja Projek Khas Program 3K
  73. Kertas Kerja Restu Ilmu PMR
  74. Kertas Kerja Sahsiah Pelajar Islam
  75. Kertas Kerja Seminar Teknik Menjawab
  76. Kertas Kerja Sistem Siaraya
  77. Kertas Kerja Sudut Ilmu
  78. Kertas Kerja dan Surat Perkhemahan
  79. Kertas Konsep Peningkatan Badan Pengawas Sekolah
  80. Kertas Kerja Lawatan ke Penjara Kajang
  81. Kertas Kerja Perkhemahan Daerah
  82. Kertas Kerja Peningkatan Akademik
  83. Kertas Kerja Kursus Kepimpinan Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas 
 sumber : http://ainulfarina.blogspot.com/2013/01/contoh-kertas-kerja-program-sekolah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...