Sunday, January 15, 2012

10 Software Edit Video Terbaik


10 Software Edit Video Terbaik

Korang pernah edit video tak?Selalunya edit video guna software apa? Sebelum-sebelum ni saya guna software yang dah sedia ada dalam komputer je iaitu Windows Movie Maker untuk edit video. Selalunya saya guna software ni nak buat montaj samada dalam bentuk gambar ataupun video. Ada banyak software edit video di internet. Tapi pilih la yang bersesuaian dengan spec(spesifikasi) komputer sebab software video editor ni selalunya perlukan spec yang agak tinggi. Di bawah ni merupakan antara software edit video terbaik selain Windows Movie Maker yang agak simple tu:


1. Cyberlink Power Director

2. Ulead VideoStudio 11 Plus

3. Pinnacle Studio 12 Plus

4. Adobe Premier Elements

5. Xilisoft Video Editor

6. Easy Media Creator

7. DVD Movie Factory

8. Vegas Movie Studio

9. Nero 8

10. MoviePlus


Antara 10 software edit video kat atas ni saya lebih suka gunakan Power Director. Saya try guna software ni masa belajar buat video untuk subjek Project Management dulu. Berbanding dengan Windows Movie Maker, Power Director ni lebih banyak fungsi tambahan seperti boleh tambah efek khas yang menarik selain support format Blue-Ray dengan AVCHD. Lepas guna software Power Director ni saya terus tak guna Windows Movie Maker sebab Power Director lebih mudah tambah pulak dengan banyak efek khas. Korang boleh cuba semua software yang mana kat atas tu sebab semuanya best dan terbaik untuk edit video bagi cantik-cantik sebelum upload dalam Youtube ataupun Facebook.

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/12/10-software-edit-video-terbaik.html#ixzz1jUajnoBM

Reaksi Anda:

9 Komen:

Terima kassh kerana berkongsi :)

Ok .. tapi boleh x bagy link nak download sume software kat atas uhh ? pleaseee !

Boleh rujuk blog ini kalau ingin download beberapa software yang di senaraikan di atas
http://gieterror.blogspot.com/search/label/Video%20Software

Saya akan cuba. Terima kasih kerana berkongsi ilmu.

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your website offered us with helpful info to work on. You have performed a formidable activity and our whole neighborhood will be grateful to you.

sis nak tanye, software utk buat vid ni ade ke yg boleh letak subtittle?

I dо agree with all of the iɗeas you have introduced on your post.
Theү are very convincing and will definitely work.

Stilⅼ, the posts aгe very Ьrief for starters.
May you pleаse lengthen them a littlе from next time? Thank you for the рost.

find out : 8 Methods Of Encryption Software Domination & Failures Make Үⲟu
Hоw To Encrypt A Password For Free Better Only
If You Understand Ꭲhese 5 Things

Hi theгe just wanted to give you a quick heaԀs up. The text in yoᥙr
article seem to be running off the screen іn Ie.

I'm not sure if this is a formatting іssue
or something to do with web browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
The lɑyout look great tһоugh! Hoрe you get the
problem fixed soon. Many thanks
rеаd review : Hoԝ To Lock Files In 10 Minutes And
Stiⅼl Look Your Bеst

Appreciating the time and effort you put into your blog and
detailed information you present. It's nice to come across a blog every once
in a while that isn't the same out of date rehashed information. Excellent
read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to
my Google account.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...