Sunday, January 15, 2012

10 Software Edit Video Terbaik


10 Software Edit Video Terbaik

Korang pernah edit video tak?Selalunya edit video guna software apa? Sebelum-sebelum ni saya guna software yang dah sedia ada dalam komputer je iaitu Windows Movie Maker untuk edit video. Selalunya saya guna software ni nak buat montaj samada dalam bentuk gambar ataupun video. Ada banyak software edit video di internet. Tapi pilih la yang bersesuaian dengan spec(spesifikasi) komputer sebab software video editor ni selalunya perlukan spec yang agak tinggi. Di bawah ni merupakan antara software edit video terbaik selain Windows Movie Maker yang agak simple tu:


1. Cyberlink Power Director

2. Ulead VideoStudio 11 Plus

3. Pinnacle Studio 12 Plus

4. Adobe Premier Elements

5. Xilisoft Video Editor

6. Easy Media Creator

7. DVD Movie Factory

8. Vegas Movie Studio

9. Nero 8

10. MoviePlus


Antara 10 software edit video kat atas ni saya lebih suka gunakan Power Director. Saya try guna software ni masa belajar buat video untuk subjek Project Management dulu. Berbanding dengan Windows Movie Maker, Power Director ni lebih banyak fungsi tambahan seperti boleh tambah efek khas yang menarik selain support format Blue-Ray dengan AVCHD. Lepas guna software Power Director ni saya terus tak guna Windows Movie Maker sebab Power Director lebih mudah tambah pulak dengan banyak efek khas. Korang boleh cuba semua software yang mana kat atas tu sebab semuanya best dan terbaik untuk edit video bagi cantik-cantik sebelum upload dalam Youtube ataupun Facebook.

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/12/10-software-edit-video-terbaik.html#ixzz1jUajnoBM

Reaksi Anda:

4 Komen:

Terima kassh kerana berkongsi :)

Ok .. tapi boleh x bagy link nak download sume software kat atas uhh ? pleaseee !

Boleh rujuk blog ini kalau ingin download beberapa software yang di senaraikan di atas
http://gieterror.blogspot.com/search/label/Video%20Software

Saya akan cuba. Terima kasih kerana berkongsi ilmu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...