Friday, June 24, 2011

Beg Rahsia Yang Selalu Dibawa Oleh Presiden Amerika

The Footbal Nuclear atau disebut juga Atom Football atau Butang Kecemasan (Remote Kontrol Pengendali Nuklear Jarak Jauh) adalah sebuah beg hitam,yang isinya akan digunakan oleh Presiden Amerika Syarikat untuk mengesahkan serangan nuklear ketika jauh dari pusat komando,seperti Gedung Putih apabila terjadi situasi memanas.Ia berfungsi sebagai penghubung yang mudah dibawa dalam sistem pertahanan strategis Amerika Syarikat.

7 Pemain Bola Sepak Yang Meninggal Ketika Bermain

1. Phil O'Donnell
kapten pasukan Motherwell (Scotlandia),35 tahun, meninggal dunia setelah pengsan ketika memperkuat pasukannya menghadapi Dundee United dalam Liga Primer Scotlandia,Sabtu 29 Desember 2007 malam di Fir Park.

2. Antonio Puerta
bek Sevilla,22 tahun,meninggal tiga hari sesudah pengsan dalam pertandingan La Liga melawan Getafe,Sabtu,25 Ogos 2007.

3. Chaswe Nsofwa
27 tahun,bekas striker Zambia,pengsan dan meninggal ketika mengikuti sesi latihan bersama kelabnya,Hapoel Beersheba (Israel).Ketika itu suhu udara mencapai 40 darjah Celcius.

4. Hugo Cunha
Pemain Uniao Leiria (Portugal),28 tahun,meninggal pada bulan Jun 2005.

5. Miklos Feher
24 tahun,pemain berasal dari Hungary meninggal pada Januari 2004 ketika memperkuat kelabnya,Benfica bertanding melawan Vitoria Guimaraes.

6. Marc-Vivien Foe
28 tahun,meninggal di lapangan ketika pertandingan Cameroon vs Columbia,Jun 2003.

7. Samuel Okwaraji
24 tahun,meninggal pada Ogos 1989,sebelum berakhirnya pertandingan babak penyingkiran Piala Dunia 1990 antara Nigeria vs Angola.

65 Fakta Menarik Tentang Buah Buahan

Inilah fakta menarik tentang buah-buahan yang mungkin belum kita ketahui :

1. Nanas juga dijuluki “King of Fruits” ketika menjadi buah langka.

2. Mangga segar lebih banyak di ambil setiap hari di dunia dibanding buah lain.

3. Pear bersisik adalah sejenis kaktus dan merupakan tanaman beracun di Australia.

4. ”Granny Smith” adalah epal asli di Australia yang ditemukan pada tahun 1867.

5. lebih dari 20 juta kelapa diambil setiap tahunnya.

6. secara teknik,jeruk adalah Hesperedium,sejenis buah berry.

7. Rzez adalah mangga popular kedua yang dikembangkan di Australia.

8. Merendamkan air jeruk nipis semalaman di teko keramik boleh menghilangkan noda coklat.

9. kiwi mengandungi zat actinidin yang boleh digunakan untuk membuat supaya daging lembu lembut.

10. sepertiga nanas di dunia dihasilkan di Hawaii.

11. mangga mempunyai kandungan vitamin C sama banyak dengan jeruk.

12. dua per tiga serat epal ada di kulitnya.

13. Vitamin C pada pear paling banyak ada di kulitnya.

14. Kajian membuktikan,memakan pisang boleh menambah daya ingatan.

15. Crabapple (epal ketam) adalah epal asli dari amerika utara.

16. orang yang alergi bahan latex,biasanya alergi kepada kiwi juga.

17. Ilmu tentang perkembangan epal disebut POMOLOGY.

18. Kita boleh mematangkan Mangga DENGAN CEPAT dengan cara memasukkan ke dalam paperbag bersama dengan pisang masak.

19. Antioksidan pada epal lebih besar 5x dari pisang.

20. hanya 1 dari 5 orang Australia makan epal setiap hari.

21. kiwi memiliki nama lain Chinese Gooseberry.

22. Mangga masih 1 family dengan tanaman Poison Ivy.

23. Pelaut inggris mengambil air jeruk nipis untuk menghindari mabuk laut.

24. Pelaut inggris disebut juga Limeys kerana suka minum air jeruk nipis.

25. Nanas mengandungi Bromelain yang berguna mencegah bir dingin berawan.

26. Ada sekitar 10 ribu jenis epal di dunia.

27. 1 pokok epal rata-rata boleh menghasilkan 500 buah epal.

28. 25% kandungan dalam epal adalah Udara,sebab itu apel boleh terapung.

29. lebih dari 60 juta Ton epal dihasilkan di dunia per waktu tertentu.

30. Kiwi ditetapkan sebagai buah kebangsaan di Cina.

31. Pear akan berubah menjadi hitam sekali jika disimpan pada lingkungan yang kurang oksigen.

32. Markisa pertama kali ditemukan di Brazil.

33. Kajian membuktikan bahwa makan epal boleh mengurangi risiko kena kanser.

34. Biji epal merupakan racun ringan namun tidak berbahaya bagi manusia.

35. Jeruk adalah buah yang paling umum di dunia.

36. Beberapa negara di dunia melatih monyet untuk memetik kelapa.

37. Ada lebih dari 400 jenis kiwi di Cina.

38. Perkataan di australia “She’s Apple” bukan bermaksud “Dia (wanita) manis” tetapi berarti “Semuanya baik2 saja”.

39. Nanas yang belum matang adalah racun.

40. kiwi memiliki nama asli Yang Tao (Sunny Peach).

41. Makan pisang ketika makan nasi dapat membantu ibu hamil terhindar dari Morning Sickness.

42. Plum jepun sebenarnya berasal dari Cina.

43. Plum boleh tumbuh di semua benua kecuali Antartika.

44. Memerlukan tenaga 50 helai daun untuk menghasilkan 1 buah apel dalam 1 pokok.

45. Makan plum membantu meningkatkan penyerapan zat besi dalam tubuh.

46. Anggur dapat meletup jika dimasukkan ke dalam microwave.

47. Pisang mengandungi vitamin B6 yang boleh mengawal kadar gula dalam darah dan membangkitkan mood.

48. Satu nanas bukan satubuah,tetapi terdiri atas lebih dari 200 anak buah (fruitlets).

49. Jeruk nipis tidak mengandungi segala jenis lemak,natrium dan kolestrol.

50. Menanam tembikai dalam kotak akan menghasilkan tembikai kotak.

51. Dilihat dari beratnya,tembikai adalah buah yang paling diminati di USA.

52. Pokok kelapa entah kenapa disebut “Tree of Life”.

53. Bunga pohon markisa adalah Bunga kebangsaan negara Paraguay.

54. Tembikai adalah sepupunya Terong,Labu dan Squash.

55. Menanam satu biji buah jeruk boleh menghasilkan lebih dari 1 pokok.

56. bagian dalam kulit pisang boleh digunakan untuk mengkilatkan kasut kulit.

57. Bagian dalam kulit pisang juga boleh digunakan untuk menghilangkan gatal bekas gigitan nyamuk dengan cara menggosokkannya.

58. Di Kerala,India selatan,Bunga kelapa digunakan untuk upacara Pernikahan.

59. Kulit Plum dipercayai memiliki efek Laxative.

60. Pisang kaya akan vitamin B Complex yang boleh menenangkan sistem saraf.

61. Tidak ada yang se-rima dengan “orange” (jeruk).

62. salah satu spesies markisa yang buahnya berwarna ungu boleh melakukan fertilisasi sendiri.

63. pisang boleh meningkatkan kadar Serotonin yang boleh melawan depresi.

64. semakin besar “Navel” pada Jeruk Navel, semakin manis buahnya.

65. Markisa yang berkerut adalah markisa yang paling manis.

Thursday, June 23, 2011

Cara-cara mengenal perempuan atau gadis yang masih dara (perawan).




DAHI
Gadis yang masih suci, dahinya licin. Bila selalu senggama licinnya hilang, malah yang timbul kedutan (garis2) yang kadangkala nampak kadangkala tidak ketika sedang bercakap. Kedutan kerana sudah tidak suci, tidak sama dengan kedutan wajah yang disebabkan faktor usia. Kedutan suci yang telah hilang, tidak begitu ketara dan tidak begitu nampak, kecuali ketika muka menunjukkan reaksi tertentu seperti sedang ketawa dan bercakap, manakala kedutan disebabkan faktor usia sentiasa nampak jelas dan kekal.

HIDUNG
Gadis yang masih suci atau tubuhnya belum disentuh oleh lelaki, hujung hidungnya berwarna kemerah-merahan, jika disentuh hujung hidungnya nampak merah. Gadis yang tidak suci hujung hidungnya merah tetapi merah pucat, terkadang warna merah tidak nampak, yang nampak hanyalah pucat. kalau tak percaya, cuba lihat hujung hidung anak gadis, merahkan..? Bagi lelaki yang suka merosakkan kesucian wanita, hidungnya berbelang, oleh karena itu disebut lelaki hidung belang. Wallahualam..

MATA
Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati…..
Kita menggunakan mata untuk memandang dan melihat seseorang, cantik ke, seksi ke, menghairahkan ke, dan lain-lain. Selalunya kita memandang wanita cantik hanya dibahagian luar saja, tapi bahagian dalamnya sudah rosak, untuk mengetahui wanita itu masih suci atau tidak, cubalah tengok matanya. Bila bahagian bawah kelopak terlipat sedikit dan terdapat tanda lebam (tanda memar) bererti gadis itu sudah tidak suci lagi, mungkin sudah bersuami. lebam yang menunjukkan tidak suci nampak seperti garis-garis hitam di bawah kelopak mata disamping warna hitam dibawah kelopak mata sedikit kelihatan berkedut (berkeriput).

BUAH DADA
Peranan buah dada memang banyak, bukan sekadar menggoda nafsu lelaki saja, tapi buah dada sebagai bukti bahawa gadis itu pernah disentuh atau tidak. Buah dada gadis yang belum pernah disentuh, sentiasa tegang. Tetapi kalau sudah kena sentuhan, buah dada itu tegangnya berkurang dan membesar sedikit daripada ukuran asalnya, lebih kerap disentuh, lebih kendur. Perhatikan gadis ketika berjalan atau berlari, bergerak-gerak dan melambung jatuh (ke bawah) dan berbuai sekali bererti ketegangan sudah hilang. Kalau belum pernah kena sentuhan, walaupun buah dada berbuai disaat berlari tetapi buaiannya tidak terlalu melambung-lambung bererti ketegangan masih ada.
Puting buah dada yang pernah kena sentuhan menjadi panjang dan terjojol (keluar) sedikit dari tempat persembunyiannya. Buah dada yang selalu kena ramas akan menjadi lebih besar, dan jangan menuduh gadis yang berbuah dada besar itu kena ramas. Sebab, buah dada yang besar kena ramas dan yang besar kerana faktor semulajadi (alami) memang berbeza.

GARIS TAPAK TANGAN
Gadis yang berkulit tebal dan kasar, cuba perhatikan kedua tapak tangannya, jikalau retak (pecah urat, urat-urat yang menyerupai retak), bukan kerana disebabkan tidak tahan bahan pencuci yang mengandung kimia (alergik), bererti gadis itu sudah hilang kesuciannya. Gadis yang masih suci, kedua tapak tangannya halus dan licin. Jika kesuciannya telah hilang, kedua tapak tangannya ketika di tekan warnanya pucat tidak merah, jika dipicit terus ia menganjal balik. Satu cara lagi, cuba perhatikan tapak tangan kanan, jika ada garis putus-putus dibahagian tengah bererti kesuciannya telah hilang, bila tidak terputus-putus bererti ada harapan kesuciannya belum hilang. setelah melihat tapak tangan yang kanan, cuba genggam ibu jari tangannya sekejap kira-kira satu minit. bila disaat mengenggam terasa panas (hangat) dan ibu jarinya merah ketika dilepaskan, bererti ada harapan masih suci. Perhatikan pula ibu jarinya, bila nampak pucat sangat walaupun ada rasa panas (hangat) bererti kemungkinan besar kesuciannya sudah diserahkan pada lelaki lain ^_*.
Cuba pegang erat jari kelingkingnya kira-kira satu minit, kemudian lepaskan. tanyalah bagaimana rasanya ketika dipegang erat dan dilepaskan ? Kalau ia menjawab tak ada rasa, mintalah maaf sajalah, kemungkinan ia sudah tidak suci lagi. Tetapi kalau ia menjawab ada rasa rangsangan, jantungnya berdebar-debar atau ada rasa sakit seperti berdenyut-denyut. Alhamdulillah, nampaknya masih suci. (Yang menguji adalah orang laki-laki) ..(Pakai Sarung tangan.. aurat nak kena jaga ^_^ )

JARI TAPAK TANGAN
Dengan jari-jari lah lelaki suka memegang dan menggoda perempuan. perempuan juga begitu. jari-jari adalah kawasan yang paling mudah untuk mengetahui gadis yang suci atau tidak. Caranya cukup mudah. terlebih dahulu berjabat tangan, ketika berjabat tangan ramas-ramaslah tangannya, kalau lelaki bukan mahramnya boleh memegang tangan seorang gadis, itu menunjukkan dara kecil dibahagian tangannya sudah ternodai. Apabila tangan dan jari-jari gadis itu boleh di ramas-ramas bererti peluang untuk memegang tempat-tempat yang lain sudah terbuka luas. Cuba jari-jari gadis itu di belai-belai dan di ramas-ramas dengan lembut, bagaimana perasaan gadis itu?
Sentuhan lelaki dijarinya memang memberi satu rasa yang nikmat dan berahi yang tersendiri. Sentuhan tangan sentuhan ajaib, dari tanganlah akan menjalar ke daerah-daerah yang lain. Sentuhan tangan memang syahdu, kalau tak percaya cubalah betapa bahagianya berjalan sambil berpegangan tangan. Bila anda ingin mengetahui gadis itu sudah terbiasa disentuh atau tidak, Cuba hulurkan tangan dan bersalaman dengannya, ketika bersalaman genggamlah tangannya dengan lembut dan cuba sentuh jari kelingking gadis itu. Ketika menyentuh jari kelingkingnya tengoklah wajah gadis itu, apakah dia nampak gelisah dan resah?, kalau dia terkejut dan berubah wajahnya, berkemungkinan besar dia masih suci. walaupun mungkin dia pernah berasmara (ringan-ringan) , tapi mungkin belum sampai tertebuk daranya. Jika ketika jari kelingkingnya disentuh kemudian dia nampak macam biasa saja dan tak mahu bersuara, kemungkinan besar kesuciannya sudah tiada. Wallahualam..

PERUT
Peribahasa menyebut, biar pecah di perut jangan pecah di mulut. begitulah kata peribahasa, tapi tubuh wanita bukanlah peribahasa. Kalau pecah daranya, pasti pecah perut. Bila seseorang gadis pernah melakukan hubungan badan, maka perutnya akan menjadi mengembang dan menjadi buncit sedikit.

RAMBUT
Rambut merupakan mahkota wanita tetapi juga berperanan dalam menentukan gadis itu masih suci atau tidak. Gadis yang masih suci, rambutnya kelhatan rapi, segar dan tidak kasar. manakala gadis yang sudah hilang kesuciannya, rambutnya kelihatan tidak bersemangat (kuyu).

BIBIR
Percaya atau tidak bahawa bibir gadis yang pernah dicium lebih menarik dan cantik. Apabila bibir bertemu bibir, maka akan membuat pergerakan darah akan mengalir ke bibir dan membentuk bibir yang baru. Lebih kerap dicium, lebih cantik pula bibirnya. Tapi ada juga gadis yang mempunyai bibir mulut yang cantik walaupun tidak pernah dicium. Gadis yang belum pernah dicium bibirnya kelihatan berwarna merah jambu dan tidak ada garis pucat atau hitam di sekitar bibirnya. Bibir gadis yang tidak pernah dicium tidak nampak lebam dan bibirnya licin dan basah. Bibir yang pernah dicium akan nampak lebam-lebam sedikit walaupun hanya sekali saja, dan juga dapat mengubah bibirnya dimana terdapat garis-garis kasar yang memperindah bentuk bibir. Bila gadis itu tidak suci lagi, bahagian tengah bibirnya nampak retak, seakan-akan terbahagi dua, retaknya tidak begitu
jelas, akan tetapi boleh dilihat jika diperhatikan betul-betul.

KEMALUAN
ini sudah tentu hanya akan diketahui setelah bernikah. Permukaan gadis yang pernah melakukan hubungan badan, pintu kemaluannya tidak tertutup rapat, agak renggang sedikit dan lebih kembang. Kalau gadis yang masih perawan, kemaluannya sentiasa tertutup rapat. Sebenarnya selaput dara boleh dilihat terus kedalam kemaluan gadis. Bila kemaluan masih tertutup bererti gadis itu masih suci. Kalau lubang itu terbuka sedikit bererti gadis itu sudah tidak perawan lagi.

LEHER
Leher juga menjadi salah satu tempat yang dapat menunjukkan gadis itu masih suci atau tidak. Bila leher perempuan itu nampak berkedut-kedut, ertinya perempuan itu pernah disentuh lelaki. Garis kedutnya bukan seperti garis kedutan akibat dah tua, garisnya kecil-kecil, pendek-pendek dan putus-putus, bukan garis yang panjang. Kalau ingin melihat dengan jelas tunggulah gadis itu menundukkan kepalanya. Lihatlah dengan cepat dan cermat.!. apabila gadis itu kerap keluar denganlelaki, maka lehernya terdapat tanda-tanda hitam kecil diliang romanya dan warna pucat kecil seperti bintik-bintik. Adakalanya lubang dibulu roma nampak jelas dileher, ini juga bererti gadis itu selalu disentuh. Kalau gadis itu berleher panjang, cuba perhatikan dibahagian lehernya, jika terdapat garis-garis urat yang bersilang ertinya gadis itu masih suci. Jika terdapat garis-garis yang melintang, bukannya urat yang melintang, ini bererti perempuan itu sudah pernah beranak.


hanya berkongsi maklumat , tak semestinya betul apa yang diatas . sekadar untuk para lelaki tahu . senang kemudian hari . ingat , kita dijadikan berpasangan . macam mana kita , macam itulah pasangan kita . hendak yang baik , berlaku lah baik .

Sunday, June 19, 2011

101 Laman Web Paling Berguna

SETIAP kali menjelangnya tahun baru, ramai dalam kalangan blogger akan menyenaraikan laman web paling popular pada tahun ini di peringkat negara dan antarabangsa.
Tapi kali ini aku tidak menyenaikan web-web tersebut sebab dah ramai blogger-blogger lain menyenaikannya.


Aku ingin menyenaraikan web-web yang kurang kita kenali tetapi amat berguna sebenarnya..lebih baik rasanya penggunaan daripada laman facebook..


Kalau korang semua rasa web-web ini amat berguna bookmark la supaya boleh guna untuk tahun 2011..ui
Di bawah ini aku senaraikan 101 web-web yang berguna dan best.



01. screenr.com - merakam filem dari desktop anda dan menghantarnya terus ke YouTube.
02.bounceapp.com - untuk menangkap screenshot panjang penuh laman web.
03. goo.gl - memendekkan URL yang panjang dan menukar URL ke kod QR .
04. untiny.me - mencari URL asli yang bersembunyi di balik URL pendek.
05. localti.me - tahu lebih daripada sekadar waktu 
bandar tempatan
06. copypastecharacter.com - copy aksara khas yang tidak pada keyboard anda. 
. 07 topsy.com - sebuah mesin carian yang lebih baik untuk twitter. 
08. fb.me / AppStore - IOS app carian tanpa melancarkan iTunes. 
. 09 iconfinder.com - tempat terbaik untuk mencari ikon dari semua saiz. 
10. office.com - download template, clipart dan gambar untuk Office dokumen anda. 
11. woorank.com - semua yang anda ingin tahu tentang sebuah website. 
12. virustotal.com - scan setiap fail yang mencurigakan atau lampiran e-mel untuk virus. 
13. wolframalpha.com - mendapat jawapan lterus tanpa mencari.
14. printwhatyoulike.com - laman web cetak tanpa kekacauan. 
15. joliprint.com - berita-format dan kandungan blog sebagai akhbar. 
16. isnsfw.com - ketika anda ingin berkongsi laman NSFW tapi dengan amaran. 
17 e.ggtimer.com - timer online sederhana untuk keperluan sehari-hari anda. 
18. coralcdn.org - jika sebuah laman sedang down karena lalu lintas yang padat, cuba akses melalui CDN karang. 
19 random.org - memilih nombor rawak, syiling flip, dan banyak lagi. 
20. mywot.com - menyemak tahap kepercayaan dari setiap laman web 
21. viewer.zoho.com - Preview PDF dan Presentasi langsung di browser. 
22. tubemogul.com - bersamaan upload video ke YouTube dan halaman video lainnya . 
23 truveo.com - tempat terbaik untuk mencari video web. 
24 scr.im - berkongsi alamat e-mel anda secara online tanpa bimbang tentang spam. 
25. spypig.com -  SpyPig adalah sistem pengesanan email sederhana yang menghantar notis melalui e-mel apabila penerima membuka mesej anda.
26 sizeasy.com - memvisualisasikan dan membandingkan saiz dari setiap produk. 
27 whatfontis.com - dengan cepat menentukan nama font dari sebuah gambar. 
28 fontsquirrel.com - koleksi baik fon - percuma untuk kegunaan peribadi dan komersial. 
29. regex.info - mencari data tersembunyi dalam foto anda .
30. tineye.com - ini adalah seperti versi online dari Google Googles. 
31. iwantmyname.com - membantu anda mencari domain di seluruh TLD. 
32. tabbloid.com - blog kegemaran anda dihantar sebagai PDF. 
33. join.me - berkongsi skrin anda dengan siapapun melalui web. 
34. onlineocr.net - mengenali teks dari scan PDF dan gambar - lihat yang lain perkakas OCR . 
35 flightstats.com - Tracking status penerbangan di lapangan terbang di seluruh dunia. 
36. wetransfer.com - untuk berkongsi benar-benar fail-fail besar dalam talian. 
37 pastebin.com - clipboard online sementara untuk teks anda dan potongan kod. 
38. polishmywriting.com - cek tulisan anda untuk kesalahan ejaan atau tata bahasa. 
39 awesomehighlighter.com - mudah menyerlahkan bahagian-bahagian penting dari suatu laman web. 
40. typewith.me - bekerja pada dokumen yang sama dengan beberapa orang. 
41 whichdateworks.com - perancangan acara? mencari tarikh yang bekerja untuk semua. 
42 everytimezone.com - membingungkan pandangan yang kurang dari zon waktu dunia . 
43. warrick.cs.odu.edu - anda akan memerlukannya saat bookmark anda laman web akan dihapuskan . 
44 gtmetrix.com - alat yang sempurna untuk mengukur anda prestasi laman online. 
45. imo.im - bual dengan rakan-rakan-rakan anda di Skype, Facebook, Google Talk, dll dari satu tempat. 
46. translate.google.com - menterjemah laman-laman web, PDF dan Office dokumen. 
47 youtube.com / leanback - menikmati aliran tidak pernah berakhir video YouTube dalam skrin penuh. 
48 similarsites.com - mencari tapak baru yang mirip dengan apa yang anda sukai sudah. 
49 wordle.net - cepat potongan panjang meringkaskan teks dengan awan tag. 
50. bubbl.us - membuat fikiran-peta idea-idea brainstorming, dalam pelayar. 
51. kuler.adobe.com - mendapatkan idea-idea warna, juga ekstrak warna dari foto. 
52. followupthen.com - setup cepat peringatan melalui e-mel itu sendiri. 
53. lmgtfy.com - ketika teman-teman anda terlalu malas untuk menggunakan Google sendiri. 
54 tempalias.com - menghasilkan alias e-mel sementara, lebih baik daripada e-mel pakai buang . 
55. pdfescape.com - membolehkan anda dengan cepat boleh mengedit fail PDF dalam pelayar itu sendiri. 
56. faxzero.com - menghantar faks online secara percuma  . 
57. feedmyinbox.com - mendapatkan RSS feed sebagai newsletter email. 
58. isendr.com - memindahkan fail tanpa meng-upload ke server. 
59 tinychat.com - setup ruangan chat peribadi di mikro-second. 
60. privnote.com - membuat nota teks yang akan merosakkan diri sendiri setelah dibaca. 
61. flightaware.com - untuk trace perkhidmatan penerbangan untuk lapangan terbang di seluruh dunia. 
62. boxoh.com - mengesan status dari setiap penghantaran di Google Maps - alternatif . 
63. chipin.com - ketika anda perlu untuk mengumpul dana secara online untuk sebuah acara atau penyebab.
64. downforeveryoneorjustme.com - mencari jika laman kegemaran anda sedang offline atau tidak? 
65 example.com - website ini boleh digunakan sebagai contoh di dalam dokumentasi. 
66. whoishostingthis.com - mencari web host dari setiap laman web. 
67. google.com / sejarah - sesuatu yang ditemui di Google tetapi tidak dapat ingat sekarang? 
68 errorlevelanalysis.com - mencari apakah imej yang nyata atau yang photoshopped. 
69 google.com / kamus - mendapatkan erti kata, sebutan dan contoh penggunaan. 
70. urbandictionary.com - mencari definisi slangs dan kata-kata formal. 
71. seatguru.com - berunding dengan laman web ini sebelum memilih tempat duduk untuk penerbangan anda selanjutnya. 
72. sxc.hu - stok foto download percuma. 
73 zoom.it - pandangan yang sangat tinggi resolusi gambar di pelayar anda. 
74. wobzip.org - unzip file tzip anda secara online. 
75 vocaroo.com - merakam suara anda dengan klik. 
76. scribblemaps.com - membuat Google Maps tersuai mudah. 
77 buzzfeed.com - pernah ketinggalan meme lain Internet atau video virus. 
78 alertful.com - setup email peringatan untuk acara penting. 
79. encrypted.google.com - menghalang anda ISP dan bos dari membaca permintaan carian anda. 
80. formspring.me - anda boleh bertanya atau menjawab soalan peribadi di sini. 
 81 snopes.com - mencari jika yang menawarkan e-mel yang anda terima itu nyata atau hanya scam yang lain. 
82. typingweb.com - master sentuhan-menaip dengan sesi latihan. 
83. mailvu.com - menghantar e-mel video ke siapa saja yang menggunakan cam web anda. 
84 ge.tt - dengan cepat menghantar fail kepada seseorang, mereka dapat bahkan pratonton sebelum men-download. 
85. timerime.com - membuat jadual dengan audio, video dan gambar. 
86 stupeflix.com - Suntingan video secara online yang sangat cool dan best.
87.aviary.com / myna - audio editor online yang membolehkan rakaman, dan remix klip audio online. 
88. noteflight.com - cetak lembaran muzik, menulis muzik sendiri secara online. 
89. disposablewebpage.com - membuat laman web sementara yang merosakkan diri sendiri. 
90. namemytune.com - apabila anda perlu untuk mencari nama sebuah lagu . 
91. homestyler.com - desain dari awal atau kembali model anda rumah di 3d . 
92. snapask.com - menggunakan e-mel di telefon anda untuk mencari skor sukan, baca Wikipedia, dll 
93 teuxdeux.com -Jika anda membuat to do list tentu anda anda menyukai teuxdeux.com
94. livestream.com - siaran acara secara langsung melalui web, termasuk skrin desktop anda. 
95 bing.com / gambar - secara automatik mencari sempurna berukuran wallpaper untuk telefon . 
96. historio.us - memelihara laman web lengkap dengan semua format. 
97 dabbleboard.com - papan tulis virtual anda. 
98. whisperbot.com - menghantar e-mel tanpa menggunakan akaun anda sendiri. 
99 sumopaint.com - gambar lapisan yang berpusat editor online yang sangat baik. 
100.lovelycharts.com - membuat diagram alur, diagram rangkaian, peta laman web, dll 
101. nutshellmail.com - Dapatkan Facebook dan Twitter  di peti masuk anda.

10 Sebab Komputer Hang

komputer
Info IT, kenapa komputer/laptop anda selalu hang? Kalau dah hang, ubatnya ada 2 jer:
1. Ctrl+Alt+Delete
- Start Task Manager
- Klik pada program yang ‘not responding’
- End Task
Jika Task Manager pun tak boleh run
2. Force Reset. Tekan butang reset atau butong ‘power’ selama 15 saat dan komputer anda terus shut down, tetapi shut down cara paksa ini akan menyebabkan hardisk anda ‘koyak’ juga perisian berlaku error.
Apa penyebab komputer hang?
1. Hardware Konflik
Selalu berlaku antara satu hardware dengan hardware yang lain tidak support sesamanya atau mungkin hardware tidak dipasang dengan baik dan juga kemungkinan salah satu hardware yang ada masalah.

Cara mengetahui sebuah hardware bermasalah atau tidak : klik Start – Setting Control Panel – System Device Manager. Lihat apakah ada hardware yang bertanda ! dalam segitiga kuning. Kalau ada bermaksud hardware tersebut bermasalah.. Cara mengatasinya adalah menginstall semula driver hardware tersebut. Atau anda boleh menggunakan tool unutk melihat driver apakah driver sudah terinstall atau belum.
2. Keadaan RAM
RAM yang kurang baik selalu menyebabkan “Blue Screen”. Kemungkinan pula disebabkan anda memasang 2 RAM dengan spesifikasi yang berbeza. Sebaiknya RAM pada sebuah Komputer harus sama, kalau perlu 1 jenis yang sama.
3. BIOS expired
Komputer hang juga mungkin disebabkan karena BIOS motherboard expired untuk support hardware baru.
Layari website pembuat BIOS motherboard anda dan cari updatenya.
4.Hard Disk
Susunan file di hardisk tidak tersusun boleh menyebabkan PC menjadi hang. Untuk mengelakannya, selalu lakukan Disk Clean-up sebulan sekali dan juga defrag.
5. Fatal OE exception
Hal ini disebabkan oleh VGA Card yang tidak support. Untuk mengatasinya cuba ubah setting appearance. Dan jika ada error juga bererti VGA Card anda perlu diganti.
6.Terkena Virus dan spyware
Lindungi PC anda dengan Anti Virus yang up-to-date. Jika mahu yang percuma saya cadangkan Avira.
7. Printer
Semasa mahu print file besar seperti Power Point, selalu juga membuat PC hang. Ini disebabkan setiap kali melakukan print dokumen, Komputer menghantar data file tersebut ke memori printer, sedangkan printer hanya menyediakan memori yang kecil. Jika ini berlaku maka cabut kabel printer dan tekan butang reset pada printer.
8.Software
Masalah yang juga sering membuat komputer hang adalah software yang kita install tidak support dengan Sistem Operasi. Sebelum menginstall software periksa dulu apakah mendukung OS PC tersebut atau tidak. Semak juga system requirement untuk hardwarenya.
9. Panas
Biasanya hardware tidak dapat berfungsi dengan normal jika komputer terlalu panas, cara mengatasinya ialah menambah kipas atau cooler pad pada laptop dan shut down sekejap komputer anda.
10.Power Supply
Supply elektrik yang kurang juga boleh membuatkan PC tidak berfungsi dengan maksima. Sesuaikan daya pada Power Supply dengan keperluan elektrik PC anda.

Mempercepat Buffering Video Tanpa Software

Assalamualaikum
Mesti ramai menghadapi masalah buffering apabila menonton video di youtube kan ? Pada kali ni saya ingin berkongsi macam mana untuk Mempercepat Buffering Video Tanpa Software.
Dengan Hanya Menggunakan Tools Notepad..Insya Allah anda boleh mempercepat Buffering Video di youtube atau di mana2 saja.
Untuk Pengguna Windows XP
Klik Start → RUN

  • Di dalam box RUN,,tulis → system.ini


  • Kemudian akan muncul notepad yang ada tulisannya

  • Sekarang,,Copy Teks Dibawah ini,,Paste di bawah teks yang tadi–>
page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps
  • Hasil dia akan jadi macam gambar dibawah ini

  • Simpan dan restart komputer anda
Untuk pengguna Windows 7 :
- click run > type system.ini
- paste code yang diberi > save as kat desktop
- copy file system.ini kat desktop tu (file tu nama system je)
- paste kat My Computer > Local Disk (Local Disk:C > Windows)

Cara Mengesan Lelaki Teruna

Assalamualaikum wbt Dan Salam Sejahtera..

Dari Laptop Nyz Hj. Hashim.

Mungkin ada wanita yang berhajat untuk mempersuamikan lelaki yang masih “dara”/“teruna” walaupun kebanyakan wanita lebih suka memilih yg berpengalaman, ini panduan untuk anda mengenali samaada seseorang lelaki itu masih teruna atau tidak..

 

     

  1. Lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita.
  2.  

  3. Lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan.
  4.  

  5. Lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi bersahaja.
  6.  

  7. Lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. Lelaki teruna seperti “kena interview” apabila bercakap dan badannya kaku.
  8.  

  9. Lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya.
  10.  

  11. Lelaki teruna membosankan apabila bercinta. Gayanya agak “nerd”. Gemar berlagak untuk menarik pasangannya.
  12.  

  13. Lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasanganya.
  14.  

  15. Lelaki teruna terlalu sensitif. Mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan.
  16.  

  17. Lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. Mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...