Sunday, January 7, 2018

Alahai Ustazah....

Malam ni CM nak cerita tentang seorang cikgu ni dari selayang baru kalau x silap. Ada satu ketika tu, dia nak order la bunting pintu untuk kelas J Qaf dia. So CM buat la termasuk jadual bertugas. Semua ni design baru la kan. JAdi bila dh siap dia nk order lg 2 design. total 4 design untuk 4 daun pintu dan jadual waktu sekali yang dia tunjuk contoh buat seperti yang dia bg. CM tanya la nak design macam mana yer cikgu 2 lagi tu. dia ckap ikut yang sesuai dgn bilik j qaf. berhempas pulas la design lg 2 tu. x keluar2 idea. tunjuk la design yang sedia ada  untuk 2 design. dia x nak pulak request nak yang baru. CM tanya dan mtk contoh tapi dia cakap terpulang kat CM la.. bg yg dah ada tak nak pulak... pening la camtu. CM cakap la ambik dulu 2 bunting yang dh siap design khas untuk sekolah dia CM design. Lpeas tu dia cakap kalau macam tu xpelah, x jadi orderlah.. termenung CM sekejap. 2 3 hari design untuk dia tanpa mtk deposit 1 sen pun, bila dh siap n tunjuk design yang full  ni xde cop2 nama cikgumoka.blogspot pun kat gbr tu. Boleh dia cakap tiba2 tak jadi order. Gitulah lumrahnya bila kita dah buat apa yang org nak tapi bila dh siap x jadi order. Kos elektrik berjalan. So CM doakan kepada ustazah dari Selayang baru tu, semoga senntiasa diberkati oleh Allah selalu dan dimurahkan rezeki hendaknya. Masa CM terbuang begitu saja selama 3 hari buat design dia, nak tls dalam jawi la macam2 mtk. last2 x jadi order bila dh siap. CM harap sgt design yg CM bagi tu jangan print tempat lain yer. semoga kita sebagai guru hidup sentiasa diberkati selalu. Kat bawah ni bunting pintu dan juga jadual bertugas yang CM design untuk Ustazah itu. sape nak ambiklh yer.





Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...