Sunday, June 19, 2011

Mempercepat Buffering Video Tanpa Software

Assalamualaikum
Mesti ramai menghadapi masalah buffering apabila menonton video di youtube kan ? Pada kali ni saya ingin berkongsi macam mana untuk Mempercepat Buffering Video Tanpa Software.
Dengan Hanya Menggunakan Tools Notepad..Insya Allah anda boleh mempercepat Buffering Video di youtube atau di mana2 saja.
Untuk Pengguna Windows XP
Klik Start → RUN

  • Di dalam box RUN,,tulis → system.ini


  • Kemudian akan muncul notepad yang ada tulisannya

  • Sekarang,,Copy Teks Dibawah ini,,Paste di bawah teks yang tadi–>
page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps
  • Hasil dia akan jadi macam gambar dibawah ini

  • Simpan dan restart komputer anda
Untuk pengguna Windows 7 :
- click run > type system.ini
- paste code yang diberi > save as kat desktop
- copy file system.ini kat desktop tu (file tu nama system je)
- paste kat My Computer > Local Disk (Local Disk:C > Windows)

Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...