Saturday, September 14, 2013

Anniversary ketiga

Alhamdulillah,  tahun ni merupakan tahun ketiga perkahwinan kami.  Setiap 13 September merupakan hari yang wajib disambut oleh kami sebagai tanda mengingati perkahwinan kami pada tahun 2010. Seperti biasa kami akan menyambutnya secara sederhana tapi dalam suasana romantik, Cewahhhh. Walau CM tak reti nak romantik tapi apabila ada orang cakap romantik terima jelah hahaha. Pada tahun ni kami menyambut anniversary di Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan. Kami pilih kat situ sebab inginkan suasana yang tenang dan mendamaikan. Walaupun rasanya tak la sesedap mana, tapi okla sebab ada dj yang pasang lagu dan boleh tuju lagu jugak pada pasangan masing2. Tadi masa kat sana ramai la orang sambut birthday, jadi banyak kali la terpaksa dengar lagu happy birthday sampai naik bosan la pulak. Malam tu kami tak bawak anak sebab tak nak kacau romantika kami, cewah. Kami tinggal kat nenek dia sekejap kat rumah. Jadi ada la peluang bermanja sikit hahaha. Kalau tidak asyik kejar anak jelah sebab dia tu terlampau aktif tak boleh duduk diam. Kat sana kami tak order nasi pun, kami makan lauk jer sebab dalam mood diet, hehehe. Antara yang kami order ialah pari bakar berempah, tomyam sotong, ketam masam manis, ais krim muara, buah dan air buah tembikai dan oren. Masa kat sana kesian pulak tengok makcik tu bawa plastik besar jual kerepek. Ke sana ke sini bawak kerepek tapi xde orang pun nak beli. Semua meja dia singgah tapi meja kami dia tak singgah pun. Kami dah niat la nak beli sebab kesian  tgk dok bawak kehulu ke hilir tu. Last2 kami panggil.makcik tu. Jadi kami pun beli la RM10 sebagai tanda kesian kami kat dia. CM tak boleh tgk orang tua macam tu mudah kesian. Tak sanggup rasa kalau itu mak CM kerja macam tu. Kalau boleh dalam usia macam tu duduk berehat kat rumah dengan anak dan cucu. Tak payah kerja dah. Lepas kami makan2 kat sana kami pun balik la dan singgah sekejap tepi jalan kat kapal tu beli yong tau fu untuk mak mertua sebagai upah jaga cucu. Kalau tak beli kecik pulak hati dia. Walau pun sederhana namun ia cukup istimewa buat kami. Semoga hubungan kami ini akan kekal bahagia hingga ke syurga.  Amenn.

Reaksi Anda:

1 Komen:

Tq for this memories....cikgu moka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...