Monday, January 21, 2013

DOMAIN PERCUMA (TUKAR BLOGSPOT KE .MY)

Assalamualaikum semua, hari ni Cikgu Moka nak kongsikan satu benda yang menarik. Benda free yang berharga RM 120. Siapa nak angkat tangan :)... Benda free ni ialah domain. Anda tahu apa itu domain? Domain itu adalah alamat untuk laman web anda.. Sebagai contoh, domain bagi blog ini adalah http://www.cikgumoka.my .Asalnya http://mohdkoiry.blogspot.com, sekarang dah takde dh blogspot, dan nama pun dah tukar untuk lebih komersil, hebatkan? free jer tanpa kena bayar pun kecuali untuk renew tahun depan RM20 jer... heheheh..Pilih domain yang pendek dan mudah diingat.. Ini kerana alamat domain inilah yang akan ditaip pada browser untuk ke web anda.. Nama domain yang bertepatan dengan niche juga penting kerana akan dapat membantu menaikkan traffik anda melalui enjin carian.. Ok, sekarang cikgu moka nak share yang di copy paste dari blog www.cikgujazlan.my . Tengok jelah dibawah ini, baca dan ikut step yang telah diberikan ok!

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua (f) 
( xjawab dosa ;P ) 

Semalam ( 14 / 1/ 13 ) CikguJazlan menerima 1 emel drp asian host menyatakan  :
 kali ini kami akan memberikan lagi 2000 kuata secara percuma kepada mana-mana warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun terutama kepada blogger di Malaysia.
SYARAT UNTUK MENDAPATKAN DOMAIN FREE ADALAH
 "warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun "
Tips : anda boleh mendaftar atas nama abg , kakak, atau sedara2 ( jgn tipu sudaaaa )

-------------------   :-)--------------------

LIKE DAHULU ARTIKEL NI TANDA SEBAGAI 
TANDA TERIMA KASIH



1ST WARNING : JANGAN COPYCAT ARTIKEL INI MELAINKAN KREDIT DIBERI DAN TINGGALKAN LINK DI KOTAK COMMENT
1 . Wajib Follow Blog CikguMoka (pinjam ayat cikgu jazlan) Dahulu , wajib tau. xbuat dosa ..hehe ( gurau je )  :))  .
(  Ruang Follower ada dibawah blog ini , ce scrool bawah )

2. Masukkan Nama Domain anda  ( nama boleh mengikut nama blog asala anda / nama lain ) . contoh pada gambar , selepas masukkan nama domain , sila tekan GO klik link ini ok http://online.asiahost.cc/cart.php?a=add&domain=register 
.
3.  Anda akan dibawa ke website AsiaHost , Rujuk pada gambar , Tekan Check Availability k , bar loading akan keluar , Congratulation , _________ .my is available! itu bermakna nama domain anda dilulukan , jika tidak berjaya sila TUKAR nama domain lain , yang x berjaya tu mungkin nama yang anda letak sudah dikebas orang.. ( 2 la lambat sangat )  hehehe=))
Di ruangan bayaran, pastikan tetap 1 year @ RM 20
Click button Click to Continue >>

4.  Anda akan dibawa ke page seterusnya .. Tick pada DNS Management (FREE).  Nameserver jgn usik ok ,
kalau gatal tangan nak usik jugak cikgu  -b-( anda . hehe

5. Di bahagian Review & Checkout ini.  Pastikan Domain Registration adalah nama url yang korang pilih. Kedua. Pastikan harganya RM 20. Dan pastikan korang dapat RM 20.00 One Time Discount yang mana membawa kepada Total Due RM 0.00. Dan total Recurring RM 20.00 Annually. (o)

6. Ini part yang penting  8-) anda dikehendaki mengisi " Your Details " .semua wajib isi kecuali company name . Pastikan maklumat yang diberikan adalah benar dan asli ( isi detail ni berpandukan i/c xpe ) 

Kesilapan akan membuatkan Permohonan anda tidak diterima :o


7. yang ni pon penting jugak , WAJIB diikut  ( kalau x ikut anda tidak akan mendapat domain free )
di kotak " Promotion code " sila isi code ini : belia 

* jangan CAPS LOCK
* jangan SPACE
* jangan Typo
* jangan xbuat pulak 

Payment method biarkan sahaja * bank transfer :d
Seterusnya , Tick  "I have read and agree to the Term of service " . Dan Akhir sekali tekan  " Complete Order "

SELESAI


8. Ni pon PENTING  , kalau dah buat tu COMMENT la sepatah dua ribu kata ..:d

9. Anda akan 3 emel drp " asianhost advance tech" . Tapi , belum cukup syarat lagi untuk dapatkan domain FREE 2..  ini kerana domain anda belum di approve oleh admin asianhost lagi.



Dalam masa 24-48 jam waktu bekerja ( mungkin lebih ), anda akan menerima 2 dari pihak admin 

10.   ni dia 2 emel bahawasanya domain anda telah diaprove dan berjaya! .(h) ( tepuk la siket )




DOMAIN INI FREE 1 TAHUN,  RENEW HANYA RM20 SETAHUN ( JIMAT 90% )



TUTORIAL TUKAR DOMAIN DARI BLOGSPOT KE .MY
CLIK CLIK CLIK 

Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...