Thursday, January 24, 2013

Restoran Wahida Terbaik

Bulan Pertama tahun 2013, Cikgu Moka bawa keluarga keluar makan kat luar. Bukan selalu pun, sebulan sekali jer belanja, yang hari lain isteri yang belanja tapi duit Cikgu Moka hehehehe. Masa nak keluar, hujan turun dengan lebatnya beserta guruh sekali. Disebabkan dah janji nak keluar makan keluar jugak, kalau tak merajuk la mak datin tu yang bersiap dari awal lagi.. :) Pusing la cari kedai makan sekitar bandar Klang ni, tengok kedai tu tengok kedai ni semua dah try. Perancangannya nak pergi kedai yang popular kat Padang Jawa tu, tapi ubah fikiran nak pergi kedai Papa Tomyam dekat Jalan Kapar tu. Tapi Mak Datin dengan yakinnya cakap kedai Papa Tomyam Makanan Laut tu dekat jalan Meru. (sebelum tu dia tak tahu pun apa nama kedai tu). Pergilah cari, yang ada kawasan perumahan la kawasan tu kan jalan nak pergi Giant dan Tesco tula...adoiii, dengan muka tak bersalah dia cakap pergi la cari kedai lain...Huhh! dah la lapar time tu..Tapi Takpe, perjalanan di teruskan cari jalan short cut menuju ke jalan Kapar. Jalan misteri sungguh, sebab jalan tu jalan menuju ke kilang. Last-last keluar jugak jalan Kapar. Perjalanan di teruskan lagi ke Pelabuhan Klang. Sambil bawa kereta tu, sambil tengok kedai yang pernah makan antaranya Yok Mampir, lepas tu terfikir best jugak pergi Restoran Wahida. Kedai ni merupakan Restoran pertama isteri Cikgu Moka makan semasa pertama kali di postingkan disini tahun 2010 yang telah dibelanjakan oleh Abe Yie Arjunasukma (Orang kuat dikir barat tu la). Kiranya mengambit kenangan dia la jugak.
       Sememangnya makanan disini semuanya SEDAP dan MURAH. Diulangi sekali lagi SEDAP dan MURAH. Memang berbaloi kalau nak datang makan kat sini bersama keluarga kerana anda pasti akan tersenyum kepuasan.

                    Ni la menu yang di pesan oleh kami sekeluarga, air lupa nak ambil gambar lak

Masa nak makan, bukan main susah lagi, apa ke tidaknya, adib sorang ni tak reti nak duduk diam, sekejap sana, sekejap sini. Memang tak boleh nak menikmati sangatlah.
                                Ni la Adieb, gambar ni takde kena mengena tempat makan yer

                                                     Kerabu Sotong Memang Terbaik

      Udang Celup Tepung Seekor Telah Dimakan oleh Adieb

                                           Tomyam Campur, Memang Sedap Pebret Cikgu Moka

                               Ketam Masak Pedas, Tak Payah Cakap Gi Rasa Sendiri lah...Terbaikkkkk

Air tembikai dengan air epal lupa nak ambil gambar lak, memang sedap air dia wa cakap lu... Sebelum hidangan ni sampai otak-otak dah sebakul dah kami bedal. Tunggu pun tak lama, tak sampai setengah jam pun walaupun orang kat kedai tu ramai. Kalau nak rasa pergilah kat kedai Wahida tu di Jalan Rantau Panjang nak menuju Pelabuhan Klang Utara, tepi jalan jer, senang nak jumpa. Ok itu saja dari cikgu Moka, Jumpa lagi tempat lain yer...

Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...