Thursday, October 17, 2013

Korban

Raya korban tahun ni CM tak dapat merasa sekeping pun lagi daging korban ni. Hahaha. Sahkan daging kuah daging korban pun x dpt rasa. Sedih betul rasa. Pergi jalan2 rumah adik beradik pun bukan mereka buat korban pun. Masak bihun, ayam dan nasi himpit. Kempunan betul. Tapi masa hari raya korban dapat la kupon utk ambil daging korban kat masjid, tp CM xdpt pergi ambil sebab nak pergi beraya rumab adik beradik kat selayang baru. Kupon tu CM sedekahkan kat pak guard yang jaga apartment kami nih. Huhu.

Pada hari raya ketiga lak sekolah CM buat la korban sekor lembu.  Korban tu dibuat pada waktu pagi. CM tak terlibat pun jd ajk atau apa2 benda. Sedih betul sebab tak dapat merasai kemeriahan korban tu. Tapi x mengapa lagipun kena jaga adieb sebab neneknya belum dtg lg utk jaga adieb. Tgu la wife CM balik sekolah ambik adieb. Kira tukar shift la kan. wife CM balik pukul 12.40, dan bawa adieb pergi sekolah dia manakala CM masuk sekolah dalam pukul 1.00ptg. Lagipun hari tu bertugas. Semangat la tengok kawan2 post gambar tengah makan sup. Ada sorang kawan baik tu cakap macam2 menu ada. Hari2 dia cakap. Excited la CM nak pergi merasa hasil kerjanya. Sampai di sekolah kena urus budak2 sesi petang dulu. Ramai la cikgu petang xde sebab terlibat dengan program korban waktu pagi. Kelas terpaksa di pecahkan. Jadi CM pun tak pergi la makan lagi sebab urus murid2. Lepas urus murid CM pun pergilah kat bilik KH yang sediakan makanan td. Excited betul nak pergi merasa supkan. Dah tengok gambar kawan post kat wasap tuh meleleh air liur haha. Sampai saja kat bilik tu tengok semua orang dah kemas dah. Xde dah nampak orang dok makan. Berkecai hati rasa. Rasa nak nangis jer. Huhu. Tak dapat la merasa kuah sup yang kawan buat. Bukan nak makan sangat cuma excited kawan2 dok cerita. Tapi x mengapalah dah xde rezeki.  Masa tu ada kawan panggil ada lagi makanan yang di bungkus dah. Tapi dah rasa tawar hati dah tu xnak makan. Lagipun ada kelas waktu tu. Sebak jer rasa tadi hahaha. Kempunan lagi daging korban. Ingatkan ada la sampai pukul 3, ni pukul 1.30 semu dah kemas. Harap2 esok CM dapat merasa daging korban. Kuah pun jadilah. Teringat cerita batu belah batu bertangkup. Kempunan nak makan telur tembakul. Huhu. Tu jelah luahan sedih CM untuk raya korban tahun ni yang terpaksa berkorban. :(....

Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...