Tuesday, October 8, 2013

Nostalgia BFF

Bila duduk sorang2 teringat zaman universiti dan IPG dulu. Dulu CM belajar kat UM dalam bidang geografi. Masa tu tahun 2004 first time CM datang Kuala Lumpur. Belum pernah sebelum ini datang jalan2 Kuala Lumpur. Disebabkan dapat melanjutkan pelajaran ke Universiti dapat la merasa datang ke Kuala Lumpur. Hahaha. Penampilan masa tu agak teruk sekali kerana budak kampung yang datang ke bandar belum dapat membiasakan diri lagi. Tapi selepas perkenalan dengan kawan2 barulah imej tu dapat diubah menjadi orang moden sikit, hahaha. Tapi bukan itu yang CM nak cerita,  tapi tentang BFF atau Best Friend Forever. :) Masa kat U dulu, CM ada sorang BFF namanya Aishah. Dia orang negeri Perak. CM sangat baik dengan dia, selalu tolong dia dan selalu share masalah. Dia juga selalu sakit macam.kawan kita sekarang ni. Kebetulan betul :). Tapi sekarang ni dah x berhubung dah sebab kehilangan telefon dulu. Sedih betul. Lost contact terus. Tak dapat dengar dah berita dari dia. Diharap BFF saya tu masih ingat lagi saya dan sentiasa dalam keaadaan sihat sentiasa. Masa kat U tu ramai la jugak BFF tapi sekarang dah kurang dah keaktifannya apabila semua dah berumah tangga. Semoga BFF saya tu bahagia sentiasa. 


 
Masuk maktab pula, jumpa lagi BFF yang baru. Namanya rahsia. Hahaha. BFF ni sama kursus dgn CM tp kos lain2. Nak dijadikan cerita masa tu pergi main bowling, tetapi CM tak bagitahu kt tunang CM masa tu ( masa tu dah bertunang). Gaduh besar la jawabnya masa tu apabila kawan CM tag gambar kt facebook masa main bowling tu.. adoiii hahaha.. tapi lepas pujuk balik baru ok tunang CM tu. Tragis juga la masa tu :). Lepas kejadian tu, CM pun kurangkanlah aktiviti dengan BFF tu. Hehehe. Kawan jer x lebih dari tu. Ada sorang lagi BFF kat maktab tu, tapi masa kat maktab kurang rapat, lepas maktab tu jer baru rapat. Apa2 pun kenangan dulu cukup indah buat CM. Sekarang BFF CM semua dah kahwin. Semoga mereka berbahagia selalu. Amin. Sekarang ni adakah CM mempunyai BFF yang baru lagi?  Mungkin persoalan itu belum dapat jawapan  lagi. Walau bagaimanapun semua kawan CM adalah BFF semuanya. Cuma yang disebutkan adalah yang terbaik dalam hidup CM. Yang tak sebut ada lagi kot hahaha :) 

Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...