Monday, October 21, 2013

Kusut

Jam dah pukul 2 pagi dah tapi kenapa mata x boleh lelap lagi. Fikir punya fikir baru teringat ptg td pekena tea ais. Golek sana golek sini x boleh tido jugak. Jadi masa tengah golek2 macam2 dok fikir dalam kepala. Semakin fikir semakin kusut jadinya otak. Orang cakap kalau kita asyik fikir jer masalah lama2 boleh jadi shock hahaha. Jadi CM pun stop la fikir kejap sebab nak tulis dalam ni. Lagi pun CM tak suka cakap masalah kat orang tapi dengan tulis dalam blog ni sekurang2nya mengurangkan sikit tekanan oleh masalah2 yang membelengu sekarang ni.  Masalah di sekolah dan masalah2 lain Kalau fikir tak akan habis masalah2 tu. Jadi CM ambil keputusan tak nk fikir dah masalah2 tu cuma perlu mengambil langkah secara sistematik untuk settlekan masalah ni satu persatu. Huhuhu. Orang cakap masa senang kena beringat, tapi bila dah susah baru nak menyesal. Adoiii kusut betul kalau fikirkan. Tapi CM xde la susah pun cuma kalau  susah jer. Suka menggunakan perkataan 'kalau' supaya lebih beringat pada hari mendatang. Baik kita fikir dulu sebelum benda tu berlakukan. Lepas ni nak cuba elakkan masalah2 tu berlaku dan akan membuat perancangan yang lebih teliti lagi supaya tak jadi macam sekarang ni. Kusut betul rasa :).

Reaksi Anda:

0 Komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...